© Eddy Vets
TUINHIER'EN MET EDDY VETS
2017

SEPTEMBER

23
ZATERDAG
2017

OKTOBER

14
ZATERDAG
2017

NOVEMBER

25
ZATERDAG

FEBRUARI

17
ZATERDAG
SINT-KATELIJNE-WAVER • Samen met partner Tuinhier organiseert 't Grom vanaf najaar 2017 elke maand 1 gratis tuinles. De eerste vier worden gegeven door de bekende pomoloog Eddy Vets.

De lessen vinden plaats in de het Veilingzaaltje van het museum, telkens van 10u tot 12u.

Vooraf inschrijven via info@tgrom.be of 015 31 50 55.

zaterdag 23/09/2017
Kleinfruit
Kleinfruit vormt het snoep van de tuin. Diverse bessen in kleuren en smaken wisselen af met braamachtigen terwijl de blauwbessen en totaal andere aanpak vereisen. Wie dit alles zelf op ecologische wijze wil kweken, van plant tot vrucht alsmede het onderhoud en de snoei zelf wil uitvoeren, kan dit leren tijdens een les van tuinvereniging TUINHIER.

zaterdag 14/10/2017
Fruithaag
Wie op een kleine ruimte ecologisch fruit zelf wil voortbrengen mag gratis naar de les van tuinvereniging TUINHIER komen. De fruithaag bestaat uit allemaal verschillende variëteiten appelen en peren welke op een strook van één meter breed na twee jaar reeds vruchten opleveren. Alles over soorten, bomen, aanplant, snoei, bemesting en onderhoud zal tijdens deze les aan bod komen.

zaterdag 25/11/2017
Historische moestuin
Hoe ontstonden onze moestuinen? Welke invloeden speelden er mee tijdens de evolutie van het tuinieren? Hoe vinden we in de huidige warmoesenierstuinen sporen terug uit het verleden maar ook uit andere streken? Wat heden een hype is zoals permacultuur en ecotuinieren, is dat wel zo nieuw? Allemaal vragen die tijdens deze voordracht van TUINHIER een antwoord krijgen naast nog veel meer wetenswaardigheden uit de lange geschiedenis van tuinlieden, hun ‘hoven’ en ‘hofkens’.

zaterdag 17/02/2018
Kweken van erwten en bonen
Beide groenten behoren tot de vlinderbloemigen en hebben een aantal treffende overeenkomstige eigenschappen maar ook hun grote verschillen. Het ecologisch kweken van deze gezonde groenten vergt wel een bijzondere aanpak. Naast planttips en dito tijdstip, zal tijdens de les ook aandacht geschonken worden aan de soorten, de verzorging en de preventieve maatregelen ter voorkoming van plagen. Wie de echte smaak van erwten, sluimerwten en diverse bonensoorten opnieuw wil ontdekken moet ze zelf planten. Hoe dit met een goede oogst te bekronen leer je tijdens deze les van TUINHIER.

Bron: UiTinVlaanderen.be

't Grom
Midzelen 25a
2860 Sint-Katelijne-Waver
breng me hierheen